Μήνυμα Προέδρου

Ξεκινήσαμε με ένα όραμα: Να δημιουργήσουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στις αρχές της πράσινης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Ένα όραμα που εκείνη την εποχή ελάχιστοι μπορούσαν να κατανοήσουν και ακόμη λιγότεροι να πιστέψουν.

Σήμερα, ο Όμιλος W.A.T.T. ηγείται σε έναν κλάδο, του οποίου η σημασία δεν περιορίζεται στα αμιγώς οικονομικά οφέλη. Τα έργα που αναπτύσσει, οι υπηρεσίες που παρέχει, η τεχνογνωσία που προσφέρει αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενίσχυση της βιωσιμότητας τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τη διαχείριση απορριμμάτων, μέχρι την ανακύκλωση και την ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ο Όμιλος W.A.T.T. σχεδιάζει και αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις, δημιουργώντας αξία για όσο το δυνατόν περισσότερους, τους μετόχους του, την Οικονομία, το Περιβάλλον, την ίδια την κοινωνία.

Η επιτυχημένη πορεία του Ομίλου W.A.T.T., τα εντυπωσιακά οικονομικά του αποτελέσματα, οι σημαντικές επενδύσεις σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τεχνολογικής αιχμής αντανακλούν την ταυτότητα ενός σύγχρονου ελληνικού Ομίλου, ο οποίος μέσα από τη δραστηριότητά του ανοίγει νέους δρόμους, δρόμους που οδηγούν σε ένα πιο φιλικό για το Περιβάλλον και τον άνθρωπο μέλλον.

Στο κέντρο της εταιρικής μας φιλοσοφίας βρίσκεται σταθερά η Βιωσιμότητα, η έννοια-κλειδί που μπορεί να απελευθερώσει την τεράστια δυναμική που κρύβει μέσα της η χώρα. Είμαστε περήφανοι γιατί σήμερα το όραμά μας αποκτά νέα υπόσταση. Μετατρέπεται σε έναν εθνικό στόχο, η σημασία του οποίου γίνεται αντιληπτή και αποδεκτή από όλους. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, στην οποία η Βιωσιμότητα δεν αποτελεί πλέον μια γενική, αόριστη έννοια. Το στοίχημα του μέλλοντος είναι κοινό. Για να το κερδίσουμε απαιτούνται υποδομές, εξοπλισμός, διαδικασίες και συστήματα που θα κάνουν τη χώρα διεθνώς ανταγωνιστική στην κούρσα της κυκλικής οικονομίας.

Με την ίδια προσήλωση στις αρχές και τις αξίες που μας έφεραν στην πρωταγωνιστική θέση του κλάδου, ο Όμιλος W.A.T.T. θα συνεχίσει να αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως μέρος της λύσης σε ένα παγκόσμιο ζήτημα με σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Με μια ματιά

Με αφετηρία το όραμα του Ιδρυτή του, Αθανάσιου Κατρή και με όχημα τις διαρκείς επενδύσεις στην ανάπτυξη υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης, ο Όμιλος W.A.T.T. έχει κατακτήσει την ηγετική θέση στον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Από τη συλλογή και τη διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι την ανάπτυξη και λειτουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και την παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο, ο Όμιλος W.A.T.T. έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αξιόπιστων υπηρεσιών και «λύσεων» που απαντά σε κάθε ανάγκη.

Με το βλέμμα στραμμένο διαρκώς σε ένα βιώσιμο, φιλικότερο για τον άνθρωπο και το Περιβάλλον μέλλον, ο Όμιλος W.A.T.T. συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, επενδύοντας σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής.

Αρχές και Αξίες

Πρωτοπορία

Εξελισσόμαστε διαρκώς, ακολουθώντας έναν δρόμο που πρώτοι ανοίξαμε εμείς.
Τον δρόμο που έχει μόνο μια κατεύθυνση. Μπροστά.

Διαφάνεια

Η διαφάνεια βρίσκεται στο κέντρο κάθε μας δραστηριότητας.
Είναι η σταθερά, σε μια δυναμικά εξελισσόμενη πορεία.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία μας.

Αποτελεσματικότητα

Είμαστε οπαδοί του αποτελέσματος.
Βάζουμε διαρκώς τον πήχη όλο και πιο ψηλά.
Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι, να υπηρετούμε τον ρόλο μας.

Αξιοπιστία

Εδώ και 20 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη μας ευθύνη.
Γιατί για εμάς η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων δεν είναι απλώς η δουλειά μας.
Είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία βασίζεται το μέλλον.

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η ανάπτυξη έχει νόημα μόνο όταν μένει στον χρόνο. Όταν είναι βιώσιμη.
Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός που καθορίζει κάθε μας κίνηση.
Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης.
Ανάπτυξη που δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά την κοινωνία, το αύριο της Ελλάδας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Η Εταιρεία διοικείται από 6μελές Διοικητικό Συμβούλιο:

Αθανάσιος Κατρής,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Αντιπρόεδρος

Κωνσταντίνος Βεργανελάκης, Μέλος

Ελένη Γάτου, Μέλος

Χρήστος Καραγιάννης, Μέλος

Θεοδώρα Νάνου, Μέλος

Πιστοποιήσεις

Μέσω των πιστοποιημένων διαδικασιών της, η W.A.T.T. στοχεύει σε ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Η εταιρεία κατέχει τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

 • Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας:ISO 9001:2008
 • Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης:ISO 14001
 • Σύστημα Διασφάλισης Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία:Πρότυπο OHSAS 18001:2007 και ήδη προ της λήξης ισχύος του ανανεώθηκε με το ISO 45001:2018

Οι άδειες συλλογής και μεταφοράς που διαθέτει η εταιρεία είναι:

 • Άδεια συλλογής και μεταφοράς στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων πανελλαδικά.
 • Άδεια συλλογής και μεταφοράς υλικών συσκευασίας.

Επιλεγμένα Έργα

Διαχείριση απορριμμάτων Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η W.A.T.T. παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων, συλλέγοντας απορρίμματα από συνολικά 12 κατηγορίες. 

 • Κάθε χρόνο συλλέγει περισσότερους από 10.000 τόνους απορριμμάτων. 
 • Εφαρμόζει υπερσύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης του στόλου για τη βελτιστοποίηση της συλλογής των απορριμμάτων. 
 • Αξιοποιεί καινοτόμα συστήματα ζύγισης κάδων, συλλέγοντας χρήσιμα δεδομένα για τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων.
 • Τα υπολείμματα αποτελούν μόλις το 30% της συνολικής ποσότητας απορριμμάτων που καταλήγει στον ΧΥΤΑ της Φυλής. 

ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης

Μέσω της συμμετοχής σε διεθνή διαγωνισμό, ο Όμιλος W.A.T.T. έχει συνάψει σύμβαση σχετικά με τη διαχείριση και λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Al Minya, καθώς και δύο σταθμών μεταφόρτωσης στη Χεβρώνα και τη Βηθλεέμ. Παράλληλα η W.A.T.T. ανέλαβε την κατασκευή μονάδας ανάκτησης βιαερίου από τα απορρίμματα. 

 • Το έργο λαμβάνει χώρα στον μοναδικό ΧΥΤΑ που λειτουργεί στη Δυτική Όχθη. 
 • H υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της W.A.T.T.  απέσπασαν τη διάκριση του «καλύτερου έργου με χρηματοδότηση της Διεθνούς Τράπεζας».

Διαχείριση Ιλύος της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων

Μια ανοιχτή μονάδα κομποστοποίησης κατασκευάστηκε για την διαχείριση της ιλύος βιολογικού καθαρισμού. Η W.Α.Τ.Τ. Α.Ε. συμμετέχει στην εν λόγω επένδυση μέσω της γερμανικής θυγατρικής της HUT GmbH σε συνεργασία με την τοπική επιχείρηση Κωνσταντίνου Ν. Σταύρου.

Η εγκατάσταση έχει ήδη συμβόλαιο 3 ετών με τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για τη διαχείριση και διάθεση της ιλύος. Η ημερήσια δυναμικότητα της εγκατάστασης είναι 100 τόνοι/ημέρα. Η διαδικασία παρουσίασε άριστα αποτελέσματα, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε η τεχνογνωσία, ο εξοπλισμός, όσο και το τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, που διαθέτει ο όμιλος Watt. Το τελικό προϊόν είναι ένα εδαφοβελτιωτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γεωργικές εφαρμογές σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Ηλεκτροπαραγωγή από βιοαέριο στην Κέρκυρα

Η Mestrolio BDI , μέσω του ομίλου W.A.T.T., υλοποίησε μια 100% ιδιόκτητη εγκατάσταση βιοαερίου στην Κέρκυρα. Το έργο αφορά την συλλογή και εκμετάλλευση του βιοαερίου του Χ.Υ.Τ.Α. στην Κέρκυρα, σαν καύσιμο παραγωγής ενέργειας και θα κατασκευαστεί στην περιοχή “Ακροκέφαλος” στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας. Η δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής ενέργειας είναι 1 MW και έχει δρομολογηθεί να είναι σε λειτουργία το 2014. Η αναμενόμενη συνολική επένδυση ανέρχεται σε 1.550.000 €.

Ο Όμιλος εταιρειών Watt. έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή, και τη λειτουργία του έργου.

Ηλεκτροπαραγωγή από βιοαέριο στην Χαλκίδα

Η Mestrolio BDI , μέσω του ομίλου W.A.T.T., υλοποίησε μια 100% ιδιόκτητη εγκατάσταση βιοαερίου στην Χαλκίδα. Η δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής ενέργειας είναι 2 MW και έχει προγραμματιστεί να είναι σε λειτουργία το 2014/2015 σε δύο φάσεις. Η αναμενόμενη συνολική επένδυση ανέρχεται σε 3.737.000 €. και επιχορηγήθηκε με 650.238 €.

Ο Όμιλος εταιρειών W.A.T.T.  έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή, και τη λειτουργία του έργου.

Σύμβαση με “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.”

Η W.A.T.T. Α.Ε. παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων στα διυλιστήρια της “Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.”  στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα. (και τα δύο απέχουν από την Αθήνα περίπου 20χλμ.).

Η συνολική ετήσια παραγωγή απορριμμάτων είναι περί τους 6.000 τόνους. Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν την συλλογή των μη τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων και την μεταφορά τους σε κοντινό Χ.Υ.Τ.Α. Διαθέτει σύγχρονης τεχνολογίας σύστημα στόλου οχημάτων με λειτουργία από απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς.

Οικονομικές Καταστάσεις